HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Mart 2018 Pazar - 13:21

Başkan Kaya’dan 'Marble' büyük övgüsü 

İzmir'de düzenlenen ve kentin en büyük fuarı sayılan Marble öncesi konuşan Başkan Kaya,” Terazisi yok ama görünen o, beklenti de o biz MARBLE’a dünyanın ikinci fuarı derken çok da abartmıyoruz. Bütün yüreğimizle inanıyoruz” dedi. 

Başkan Kaya’dan  Marble  büyük  övgüsü 

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, alanında dünyanın üç büyük fuarı arasında yer alan MARBLE - Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın her geçen yıl büyüdüğünü ve marka değerinin yükseldiğini söyledi. İtalya’nın Verona kentindeki mermer fuarının son yıllarda kan kaybettiğini belirten

“MARBLE’A DÜNYANIN İKİNCİ FUARI DERKEN ABARTMIYORUZ”
Bu yıl 6 – 9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Çin Xiamen - Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı’na milli çıkarma yapacak olan Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, fuar öncesinde dünyanın sayılı doğal taş fuarları arasında yer alan MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hakkında açıklamalar yaptı. Fuarın her yıl ortak çalışmalarla büyüme gösterdiğini belirten Kaya, bu seneden oldukça umutlu olduklarını söyledi. 28 – 31 Mart tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek MARBLE’ın özellikle blok alanındaki büyümesine vurgu yapan Kaya, İtalya Verona’da düzenlenen Marmomacc Mermer Fuarı’nın Avrupa’daki kriz sonrasında geriye gittiğine dikkat çekti. "UMUDUZ DA BEKLENTİMİZ DE YÜKSEK" 
24. MARBLE’dan beklentilerini açıklayan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Fuardan beklentimiz çok yüksek. Biz bu süreci Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve İZFAŞ ekibiyle istişare ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hep ‘daha iyi nasıl yaparız’ı konuşuyoruz. Bu konuyla ilgili çabamız ortada. Biz MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı, hem İzmir’in, hem Türkiye’nin hem de sektörün fuarı olarak görüyoruz. Elimizden ne geliyorsa, üzerimize düşen neyse yapıyoruz. Beklentimiz yüksek. Her yıl yükselen bir MARBLE Fuarı var. Gaziemir fuarizmir’de dördüncü yılı olacak. 2015’ten beri sürekli bütün etkinlikleri artarak devam ediyor. Özellikle bu sene blokta da ciddi bir hamle yaparak büyüyor. Umudumuz da beklentimiz de bu yıl çok yüksek. Bunlara uygun gerekli çalışmalar İZFAŞ tarafından gerçekleştiriliyor. Biz de yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

BÜTÜN YÜREĞİMİZLE İNANIYORUZ 
MARBLE Fuarı’nın dünyada ikinci sıraya çıktığını düşündüklerini belirten Kaya, “Uzak Doğu’da Çin - Xiamen Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı’nın; alanıyla, ülkenin büyüklüğüyle önemi yadsınamaz. Marmomacc Verona Fuarı’nın ciddi bir şekilde parlayan yıldızı vardı. Özellikle Avrupa’da uzun süren krizle birlikte Marmomacc Verona ciddi anlamda yavaşladı. En önemlisi de özellikle seramik ve benzeri ürünlerde Avrupa’daki talep, Marmomacc Verona fuarına ciddi anlamda kan kaybettirdi. Hatta aynı dönemde İtalya’da düzenlenen seramik fuarına ciddi bir yöneliş oldu. Marble ise fuarizmir’le birlikte blok alanların artmasıyla ön almaya başladı. Terazisi yok ama görünen o, beklenti de o biz MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na dünyanın ikinci fuarı derken çok da abartmıyoruz. Bütün yüreğimizle inanıyoruz” dedi. 

"İZMİR TÜRKİYE DEMEK" 
Fuarın sadece İzmir’e indirgenmemesi gerektiğini söyleyen Kaya, “MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, özelde İzmir fuarı gibi görülse de aslında Türkiye demektir. Ülkenin 81 ilinden gelen katılımcılarımız var. Özelde İzmir ama genelde fuarımız Türkiye” şeklinde konuştu. 

"YAKIŞIR ŞEKİLDE BÜYÜYECEK 
Fuarın ilerleyen yıllarda daha da büyüyeceğini söyleyen Kaya, “Görüşmeler yapılıyor. Yapılacak yeni bölümlerle ilgili alanlar da var. 60 bin metrekarelik alanın yapılabileceğini biliyoruz. Bunlar süreç içinde olacak. Dünyanın ikinci fuarına yakışır şekilde diğer kompleksler de eklenecektir diye düşünüyoruz” dedi.
 

 
Misafirlikte...Suçsuzluğu 1.5 yıl sonra anlaşıldı
 
Nasır'dan İZTO seçimleri öncesi önemli mesajlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgener: Dünyada ses getirecek projeleri konuşalım
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir’de uluslararası ...
Sevindirici gelişme: İhracatta büyük artış!
TİM verilerine göre, ihracat ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde ...
İZTO'nun ikinci adayı belli oldu
İZMİRLİ iş adamı Zeki Yöndem, nisan ayında yapılacak İzmir Ticaret Odası ...
 
Egeli ihracatçılar ödüllerini Bakan Zeybekçi'nin elinden aldı
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye İhracatına 2017 yılında 5.5 milyar dolarlık ...
Taşeron işçilerine yarın 'son gün' uyarısı
Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçilerin 2 Ocak'ta başlayan ...
Egeli iş kadınlarından 'nikah' tepkisi
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, ...
 
Ege'nin ihracat raporu: Hedef 12'den vuruldu!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Aralık ayında, 1 milyar 80 milyon dolar ...
İhracatta tarihin ikinci en yüksek seviyesi!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2017 yılında 157,1 milyar ...
EGİKAD'tan kadına şiddet uyarısı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva